Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Προβολή και συζήτηση για την κοινωνική εφεύρεση των επαναστάσεων

Προβολή της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ομιλίας του αντιπροέδρου της Βολιβίας Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, με τίτλο: “Άγριοι καιροί – 11 θέσεις για την επανάσταση” (διάρκεια 60´)* θα γίνει τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου (8.30 μμ), στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο «Δον Κιχώτης» (Κλαμαρά 4, Άργος). Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με το ζήτημα του επαναστατικού φαινομένου.

Είναι ο μόνος εφικτός ο σημερινός κόσμος της φτώχειας, της διαφθοράς, των ανισοτήτων, των πολέμων; Κι αν η νοσταλγία “περασμένων μεγαλείων” δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, πώς μπορούν να ξανοιχτούν σύγχρονoi δρόμοι για μια αναγκαία στροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας;
Επανάσταση” στις επικοινωνίες, “επανάσταση” στην πληροφορική, “επανάσταση” στη ρομποτική, “επανάσταση” στη βιολογία, και για τις επαναστάσεις των ανθρώπων;
Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, συζητάμε για το επαναστατικό φαινόμενο ως τεράστιας κοινωνικής εφεύρεσης για την αλλαγή της ζωής των ανθρώπων.


*Το βίντεο της ομιλίας υποτιτλίστηκε στα ελληνικά και μας παραχωρήθηκε από την εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς (.e-dromos.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου