Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Cine Δον Κιχώτης: «Τα παιδικά χρόνια του Ιβάν»

Το σοβιετικό δράμα «Τα παιδικά χρόνια του Ιβάν» (1962) του κορυφαίου σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι θα προβάλει την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου (9 μ.μ.) ο Aνοιχτός Kοινωνικός Xώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.



Η ιστορία εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με κεντρικό ήρωα ένα δωδεκάχρονο αγόρι, τον Ιβάν, η οικογένεια του οποίου ξεκληρίστηκε από τους Ναζί. Μην έχοντας να χάσει κάτι, κατατάσσεται στον Σοβιετικό στρατό ως ανιχνευτής και αναλαμβάνει επικίνδυνες αναγνωριστικές αποστολές, για τις οποίες είναι ο πλέον κατάλληλος χάρη στο μικρό του μπόι και τη σβελτάδα του. Δημιουργεί φιλίες με πολλούς από τους ενήλικες συμπολεμιστές, οι οποίοι τον σέβονται και τον αναγνωρίζουν ως ισότιμο. Όταν του προτείνουν να πάει σε μια στρατιωτική ακαδημία, για να τον προφυλάξουν από τους κινδύνους της μάχης, ο Ιβάν απορρίπτει πεισματικά την ιδέα.

Η προσέγγιση του θέματος είναι περισσότερο προσωπική παρά πολιτική ή προπαγανδιστική. Πρόκειται για ένα λυρικό αντιπολεμικό δράμα σπάνιας πλαστικότητας και συγκίνησης, σκηνοθετικό ντεμπούτο του οραματικού Αντρέι Ταρκόφσκι. Χρυσό Λιοντάρι στο φεστιβάλ Βενετίας για ένα σκηνοθέτη που με την τόλμη του θ' αλλάξει ολόκληρο το μεταπολεμικό σινεμά.

Πρωταγωνιστούν: Νικολάι Μπουρλγιάεφ, Στεπάν Κριλόφ, Νικολάι Γκρίνγκο, Ιρίνα Ταρκόφσκαγια, Αντρέι Κοντζαλόφσκι


Διάρκεια: 95 λεπτά
Υ.Γ. Τις ώρες των προβολών συλλέγονται γάλατα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου