Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Δομές Αλληλεγγύης ~ Παντοπωλείο Αλληλέγγυου Εμπορίου-ΣτοΑ

Ενόψει της εκδήλωσης του Δον Κιχώτη "Οργανώνοντας την Αλληλεγγύη" την Τετάρτη 30/04 στις 7.30, σας παρουσιάζουμε τις δομές που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας μέχρι σήμερα: 
 
Παντοπωλείο Αλληλέγγυου Εμπορίου ~ ΣτοΑ
(περισσότερα εδώ: https://www.facebook.com/stoa.koinsep?fref=ts)

Πιστεύουμε πως η ποιότητα των προϊόντων δεν βρίσκεται στη συσκευασία και τη διαφήμιση. Πίσω από την τιμή και την μάρκα τους, υπάρχει η ιστορία, η γεωγραφία, η διαδρομή που έκαναν για να φτάσουν ως εμάς και βέβαια τα πρόσωπα: οι άνθρωποι που τα παράγουν, τα διακινούν και τα προμηθεύονται.
Στο εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο, οι παραγωγοί διαθέτουν απ’ ευθείας τα προϊόντα τους σε δίκτυα αλληλέγγυων προμηθευτών σε αρκετά καλύτερες τιμές από τις συνήθως εξευτελιστικές της αγοράς. Ξεφεύγουν με αυτό τον τρόπο από τους μεσάζοντες και τις μεγάλες εταιρείες. Μέσα από αυτήν την συνεργασία, ενδυναμώνουν την αυτονομία τους, ενισχύουν τις παραγωγικές δομές τους σεβόμενοι το φυσικό περιβάλλον και συνεισφέρουν σε προγράμματα υποδομής (εκπαίδευσης, υγείας κ.ά.) στις τοπικές κοινωνίες τους. Παράλληλα οικοδομούνται σταθερές σχέσεις με τους ανθρώπους που διακινούν και καταναλώνουν τα προϊόντα τους...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου